Het Nederlandse biologische kasgroentenseizoen staat weer in de startblokken

Een magisch moment in het jaar. De eerste biodynamische komkommers van eigen bodem zijn weer geoogst. De primeur is dit jaar voor Ron van Dijk van Groenland Organics uit Schalkwijk. Hoewel het in dit geval slechts gaat om ‘enkele rijtjes’, een kleine hoeveelheid dus,  vinden wij  dit altijd een bijzonder moment. Het Nederlandse biologische kasgroentenseizoen staat weer in de startblokken. Dat betekent dat we niet lang meer hoeven te wachten tot we weer volop kunnen genieten van biologische en biodynamische komkommers, paprika’s, aubergines, en wat later in het jaar natuurlijk alle smaakvolle tomatensoorten uit onze eigen Hollandse kassen.

 

Ron van Dijk - primeur bio komkommer 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groene paprika’s al leverbaar, aubergines bijna

Naast de eerste komkommers is de komende weken de groene paprika alweer leverbaar, waarna met een dag of tien de aubergine zal volgen.

groene paprika 2018

 

 

 

 

 

 

Verkoop via coöperatie Nautilus Organic

Als biologisch kasgroente teler, maar ook als voormalig lid van de Raad van Commissarissen en huidig  bestuurder van biologische coöperatie Nautilus Organic is Ron van Dijk een betrokken bio-teler in hart en nieren. Ron is met zijn bedrijf al ruim 20 jaar lid  daarmee een van de boegbeeld van de coöperatie. Neem voor meer informatie contact op via sales@nautilusorganic.nl of bel met 0321-328040