100% biologische groenten en fruit

Nautilus Organic is een vooraanstaande biologische akker-, fruit- en tuinbouwcoöperatie van telers in heel Nederland. Al sinds de oprichting in 1987 telen wij 100% bio (dynamisch) groenten en fruit. Als coöperatie hebben we oog voor een duurzame ontwikkeling van de agrarische sector. Als verkooporganisatie is Nautilus Organic de schakel tussen optimale afzet voor de telers en de wens van de klant.

In deze video vertelt onze kleinfruitteler Harald Oltheten hoe dat in zijn werk gaat

Coöperatie zonder winstoogmerk

Als verkoop- en marketingcoöperatie van biologische groenten- en fruittelers zijn we onafhankelijk en hebben we geen winstoogmerk. Telers weten glashelder wat er door de klant voor hun producten betaald wordt en waar het naartoe gaat. Zo zorgen we voor optimale afzet voor de teler en springen we tegelijk in op de wens van de klant.

Met trots 100% biologisch telen

Wij zijn met trots de enige 100% biologische telerscoöperatie van Nederland. Samen werken wij met passie en enthousiasme aan een gezond product én een gezonde leefomgeving. Daarbij vinden wij een gezonde bodem een essentieel uitgangspunt. We zijn trots op het resultaat, want er komt heel wat kijken bij het telen van kwalitatief hoogwaardige biologische en biodynamische producten. Vergaande kennis over bodem, gewas, zaaien en oogsten bijvoorbeeld. En passie, geduld en liefde voor het product.

Samen sterk de markt in

Samen leveren wij een zeer volledig aanbod van biologisch en biodynamisch groenten en fruit -van appels tot tomaten en van paprika tot kolen- dat maakt ons een interessante handelspartner. We hebben dan ook ruim 250 actieve klanten in binnen- en buitenland. Van onze producten blijft 25% in Nederland. De overige 75% gaat naar onder meer Duitsland, Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk, Italië en de USA.

Biologisch groenten en fruit Nederland

Verkoop door Nautilus Organic en levering af erf

Verkoop en facturering loopt via de coöperatie. De producten worden echter rechtstreeks door de telers geleverd. Daarbij worden afspraken gemaakt over verpakking, maatsortering, leverdatum en transport.

>> Lees hier meer over de voordelen voor leden