Edo Biewinga en Maria Buitenkamp

Biologisch zachtfruit, Noorderbos

Direct aan een prachtig natuurgebied in het zuiden van Drenthe ligt het mooie bosbessenbedrijf Noorderbos. Hier telen Edo Biewinga en Maria Buitenkamp op zo’n 12 hectare met groot enthousiasme en toewijding biologische blauwe bessen, ofwel gekweekte bosbessen. 

Edo en Maria zijn het levende bewijs dat je met toewijding en hard werken je dromen waar kunt maken. In 2006 besloten ze in het diepe te springen en een voormalig akkerbouwbedrijf over te nemen. Na drie spannende jaren van omschakeling werden de eerste biologische blauwe bessen geoogst. Een succes kunnen we het wel noemen; het bedrijf is anno nu een gerenommeerd Nederlands teeltbedrijf van blauwe bessen.

Noorderbos is tot ons enthousiasme in 2020 aangesloten bij Nautilus Organic. Gezien de jarenlange ervaring van Noorderbos en de grote vraag naar blauwe bessen bij onze coöperatie zijn we erg blij met deze stap. Andersom zijn Edo en Maria blij met de stabiele verkoop en steun en uitwisseling die ze nu krijgen van hun collega-telers bij Nautilus Organic. Door de krachten binnen de coöperatie te bundelen versterken ze hun bedrijf nog verder.