Jan van Lierop

Biologische vollegrondsgroenten teelt, Tuinbouwbedrijf De Braok, Mierlo

Nautilus Organic De Broak 04

Het professionele biologische vollegrondsgroentenbedrijf De Braok van Jan van Lierop vind je in Mierlo, Noord-Brabant. Jan teelt met zijn kennis van zaken en gedrevenheid volop biologische venkel, prei, Chinese kool, bleekselderij, pompoen, andijvie, rode eikenbladsla en asperges.

Nautilus Organic De Broak 16 

 

 

 

Jan werkt bij een deel van zijn teelten met biofolie op zetmeelbasis. Dat klinkt misschien tegenstrijdig: folie in de biologische teelt, maar de folie is volledig afbreekbaar en brengt geen schade toe aan de bodem.

Nautilus Organic De Broak Jan van Lierop Venkel

 

 

 

Uiteraard niet, wil Jan zeggen, want de samenstelling van de bodem is van groot belang voor een biologische groenteteler. Met een goed bodemevenwicht teelt Jan gezonde en sterke gewassen. Wat ook belangrijk is: voldoende stikstof. Want dat hebben de gewassen nodig om goed te groeien. Door de folie spoelt er minder stikstof uit de bodem en is minder bemesting nodig. Daarnaast krijgt  onkruid minder kans door de folie.

Nautilus Organic De Broak 38 Nautilus Organic De Broak 39 Nautilus Organic De Broak 40

De groenten, zoals hier de prei, worden bij Jan op het bedrijf direct klaar gemaakt voor transport naar de klant. Verser kan niet.

Nautilus Organic De Broak 03