Jeroen Bouten

Biologische fruitteelt, Tuinderij Oppe Donk, Kessel

In het Limburgse Kessel is Jeroen Bouten in 2017 gestart met een nieuwe avontuur, het telen van blauwe bessen. Een prachtig maar ook specialistisch product, en vooral heerlijk en gezond.
Van thuis hebben zijn ouders geen agrarisch bedrijf. Kort na zijn studie aan de HAS in ’s Hertogenbosch is Jeroen begonnen met zijn eigen bedrijf in de teelt van diverse groenten.
In 2016 heeft Jeroen een aantal van zijn pachtpercelen kunnen kopen van zijn buurman en heeft hij de beslissing genomen om hier blauwe bessen op aan te leggen, een nieuwe uitdaging!
Inmiddels zijn de percelen met blauwe bessen met grote zorgvuldigheid aangelegd door Jeroen. Het duurt drie jaar voordat de blauwe bessen omgeschakeld zijn naar biologische teelt. In die periode wordt door Jeroen volledig volgens de biologische methode geteeld. Naast de blauwe bessen teelt Jeroen ook diverse biologische groenten waaronder snijbonen en prei.