Joost van den Oetelaar

Biologische vollegrondsgroenten teelt, Tuinbouwbedrijf Heerlijke Oogst, Oirschot

Joost maakt droom waar met Heerlijke oogst
Niet uit een boerenfamilie, toch boer in hart en nieren

Met zijn 26 jaar heeft Joost zijn droom van een  biologisch vollegrondgroentenbedrijf al waar gemaakt. Bijzonder, want van huis uit komt Joost niet uit een boerenfamilie, zijn ouders hebben een fotozaak in Oirschot. Toch is hij boer in hart en nieren, van kleins af aan was de droom om boer te worden er al. Na zijn middelbare school ging hij dan ook naar de HAS in ‘s Hertogenbosch. Geregeld werd daar naar zijn achtergrond gevraagd, waaruit dan de conclusie werd getrokken ‘dan wordt je vast adviseur’. Thuis was er tenslotte geen grond, geen boerderij. Maar de droom bleef en na door Jan van Lierop in het zadel geholpen te zijn, trof hij in 2018 iemand die grond verkocht. Daarnaast kon hij wat grond pachten, en zo kwam er 25 hectare grond, deels nog in omschakeling, een loods met koelcel en een reeks machines om het land te bewerken.

 

Naast de diverse peulvruchten waar Joost om bekend staat, teelt hij (zo goed als jaarrond) prei, venkel, broccoli, andijvie en diverse slasoorten.

Voor iedereen met dezelfde droom is er nog een boodschap: ‘je moet het gewoon doen. Doorzetten! Dan kom je vanzelf mensen tegen die je het gunnen en je vooruit willen helpen’

Ga naar www.heerlijkeoogst.nl voor de website van Joost

Nautilus Organic De Broak 29