Nautilus Organic zal haar deuren gaan sluiten

******* persbericht *****************

Nautilus Organic zal haar deuren gaan sluiten
Tholen – Biologische telerscoöperatie Nautilus Organic, uniek in zijn soort op de Nederlandse markt, gaat ophouden te bestaan. “Na diverse scenario’s te hebben besproken tijdens de algemene ledenvergadering op donderdag 7 september jongsleden, hebben inmiddels alle leden zich uitgeschreven. Omdat alle leden hun lidmaatschap op hebben gezegd, volgt er op den duur vanuit  rechtswege ontbinding”, aldus Jan de Boer, directeur Nautilus.

Dit besluit volgt na turbulente jaren. “Schaalvergroting en specialisatie gaat verder ook bij telersverenigingen. We raakten grote glas- en vollegrondstelers kwijt aan andere grote coöperaties. Een her-organisatie was noodzakelijk, maar het lukte ons niet de coöperatie met al haar verschillende producten op de been te houden. We hebben ook niet of onvoldoende de keuze gemaakt in het verleden om verder te specialiseren. Nu nog een aantal leden heeft aangegeven te willen vertrekken wordt Nautilus te klein. De leden hebben aangegeven er samen een punt achter te zetten en alles netjes af te ronden. Vanaf 1 januari zullen de leden dan zelfstandig of als lid bij een andere coöperatie verder gaan”, zo licht de voorzitter Harald Oltheten toe.

Telers zien kansen
Harald vervolgt: “Het is zeker triest dat Nautilus Organic ophoudt met bestaan, maar gelukkig zien we dat leden dit direct vertalen in kansen. Ze willen het met twee handen oppakken en zich middels andere verenigingen verder specialiseren en biologisch verder op de kaart zetten.”

De verwachting is dat de meeste leden zich aansluiten bij andere coöperaties.  “We zijn er zeker van dat de leden verder tot bloei gaan komen bij andere organisaties, zodat bio in volume verder kan groeien.

Nautilus Organic blijft acteren totdat alle zaken zijn afgerond. Jan: “Nautilus faciliteert de leden om zo goed mogelijk verder te kunnen. Daarin denken we uiteraard ook met onze klanten mee. Het belangrijkste is dat onze leden blijven produceren, er veranderd op dit vlak dan ook niets. De consument kan hierdoor van de producten van onze leden blijven genieten. De leden met hun kennis en prachtige producten gaan door met het produceren en bijdragen aan de noodzakelijke groei van ons prachtige bio- en Demeter-product.”

 

Voor meer informatie;

Jessica Groot
Nautilus Organic
Ecu 21a
8305 BA Emmeloord
06 30632879
jgroot@nautilusorganic.nl
www.nautilusorganic.nl

Het Nederlandse biologische kasgroentenseizoen staat weer in de startblokken

Een magisch moment in het jaar. De eerste biodynamische komkommers van eigen bodem zijn weer geoogst. De primeur is dit jaar voor Ron van Dijk van Groenland Organics uit Schalkwijk. Hoewel het in dit geval slechts gaat om ‘enkele rijtjes’, een kleine hoeveelheid dus,  vinden wij  dit altijd een bijzonder moment. Het Nederlandse biologische kasgroentenseizoen staat weer in de startblokken. Dat betekent dat we niet lang meer hoeven te wachten tot we weer volop kunnen genieten van biologische en biodynamische komkommers, paprika’s, aubergines, en wat later in het jaar natuurlijk alle smaakvolle tomatensoorten uit onze eigen Hollandse kassen.

 

Ron van Dijk - primeur bio komkommer 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groene paprika’s al leverbaar, aubergines bijna

Naast de eerste komkommers is de komende weken de groene paprika alweer leverbaar, waarna met een dag of tien de aubergine zal volgen.

groene paprika 2018

 

 

 

 

 

 

Verkoop via coöperatie Nautilus Organic

Als biologisch kasgroente teler, maar ook als voormalig lid van de Raad van Commissarissen en huidig  bestuurder van biologische coöperatie Nautilus Organic is Ron van Dijk een betrokken bio-teler in hart en nieren. Ron is met zijn bedrijf al ruim 20 jaar lid  daarmee een van de boegbeeld van de coöperatie. Neem voor meer informatie contact op via sales@nautilusorganic.nl of bel met 0321-328040