Nautilus Organic zal haar deuren gaan sluiten

******* persbericht *****************

Nautilus Organic zal haar deuren gaan sluiten
Tholen – Biologische telerscoöperatie Nautilus Organic, uniek in zijn soort op de Nederlandse markt, gaat ophouden te bestaan. “Na diverse scenario’s te hebben besproken tijdens de algemene ledenvergadering op donderdag 7 september jongsleden, hebben inmiddels alle leden zich uitgeschreven. Omdat alle leden hun lidmaatschap op hebben gezegd, volgt er op den duur vanuit  rechtswege ontbinding”, aldus Jan de Boer, directeur Nautilus.

Dit besluit volgt na turbulente jaren. “Schaalvergroting en specialisatie gaat verder ook bij telersverenigingen. We raakten grote glas- en vollegrondstelers kwijt aan andere grote coöperaties. Een her-organisatie was noodzakelijk, maar het lukte ons niet de coöperatie met al haar verschillende producten op de been te houden. We hebben ook niet of onvoldoende de keuze gemaakt in het verleden om verder te specialiseren. Nu nog een aantal leden heeft aangegeven te willen vertrekken wordt Nautilus te klein. De leden hebben aangegeven er samen een punt achter te zetten en alles netjes af te ronden. Vanaf 1 januari zullen de leden dan zelfstandig of als lid bij een andere coöperatie verder gaan”, zo licht de voorzitter Harald Oltheten toe.

Telers zien kansen
Harald vervolgt: “Het is zeker triest dat Nautilus Organic ophoudt met bestaan, maar gelukkig zien we dat leden dit direct vertalen in kansen. Ze willen het met twee handen oppakken en zich middels andere verenigingen verder specialiseren en biologisch verder op de kaart zetten.”

De verwachting is dat de meeste leden zich aansluiten bij andere coöperaties.  “We zijn er zeker van dat de leden verder tot bloei gaan komen bij andere organisaties, zodat bio in volume verder kan groeien.

Nautilus Organic blijft acteren totdat alle zaken zijn afgerond. Jan: “Nautilus faciliteert de leden om zo goed mogelijk verder te kunnen. Daarin denken we uiteraard ook met onze klanten mee. Het belangrijkste is dat onze leden blijven produceren, er veranderd op dit vlak dan ook niets. De consument kan hierdoor van de producten van onze leden blijven genieten. De leden met hun kennis en prachtige producten gaan door met het produceren en bijdragen aan de noodzakelijke groei van ons prachtige bio- en Demeter-product.”

 

Voor meer informatie;

Jessica Groot
Nautilus Organic
Ecu 21a
8305 BA Emmeloord
06 30632879
jgroot@nautilusorganic.nl
www.nautilusorganic.nl