Omschakelen naar biologisch telen?

Omschakelen van gangbaar naar biologisch telen is een grote stap, niet alleen praktisch en emotioneel, maar zeker ook op financieel vlak. De investeringen die nodig zijn voor omschakeling naar biologische land- en tuinbouw zijn fors en bovendien kan het geteelde product tijdens de omschakelperiode nog niet als biologisch verkocht worden. Het besluit om te gaan omschakelen is dan ook niet een besluit wat men van de ene op de andere dag neemt. Zorgvuldig vooronderzoek, wikken en wegen en plannen maken gaan er aan vooraf.

Voor en door biotelers

Mocht u een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij uw besluit tot omschakelen, dan horen wij graag van u. Wellicht kunnen we u verder helpen. Als coöperatie zijn wij volledig onafhankelijk. We zijn er voor en door telers. Ons voornaamste doel is: samen een goede afzet realiseren voor onze producten. Bij onze coöperatie zijn zowel biologische (en biodynamische) akkerbouwers, vollegrondsgroentetelers, glastuinbouwers als hard- en zachtfruittelers aangesloten. Velen telen al jaren biologisch, anderen zijn recent omgeschakeld naar biologische teelt.

Tim Moerman | Nautilus Organic
Tim Moerman, fruitteelt
Marinus Hospers,
Vollegrond
Matthijs van Luijk,
Glas

 

 

 

Wij weten wat de markt vraagt

We hebben ruim 250 actieve klanten in binnen- en buitenland. Gezamenlijk zijn onze telers verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de biologische productie van groenten en fruit in Nederland. We weten dus wat de markt vraagt en kunnen u begeleiden bij het maken van uw teeltplannen.

Wij hebben afzet voor uw product tijdens en na het omschakelen

Een omschakelperiode duurt, afhankelijk van het gewas, twee tot drie jaar. Tijdens het omschakelen kan uw product nog niet als biologisch verkocht worden, maar heeft u al wel hogere kosten. Nautilus Organic kan u ondersteunen bij het zoeken naar de beste afzetkanalen voor uw omschakelproduct. En uiteraard hebben we volop kanalen om uw biologisch product te verkopen na omschakeling. Wilt u meer weten over de omschakelperiode, dan kunt u ook terecht op de website van Skal.

Begeleiding en advies bij oriëntatie op of omschakeling naar biologisch telen

We begeleiden u graag bij uw oriëntatie op de biologische teelt of uw zoektocht naar de optimale omschakeling. En hoewel onze leden graag bereidt zijn uw vragen te beantwoorden -ook op teelttechnisch gebied- zijn er vele partijen die op dat vlak omschakelcursussen en/of teeltbegeleiding bieden. We brengen u graag met de juiste partij in contact.

 

Bent u benieuwd naar wat Nautilus voor u als (potentiële) omschakelaar kan betekenen? Neem contact op via  sales@nautilusorganic.nl of bel naar 0321-328040. We gaan graag met u in gesprek.