Start oriëntatiecursus Biologische Landbouw op 30 november

Op 30 november a.s. start vanuit het Biologisch netwerk en Bdeko een onafhankelijke Oriëntatiecursus Biologische Landbouw. Als biologische telerscoöperatie ondersteunen wij deze cursus uiteraard van harte.

De cursus biedt een unieke mogelijkheid om zowel praktijkkennis van telers als kennis van specialisten uit de biologische sector te horen. Iedere cursusdag is er een andere specialist en de vijf cursusdagen vinden ook plaats op vijf verschillende biologische bedrijven van BDEKO-telers uit Flevoland, die hun ervaringen delen.

orientatiecursus biologische landbouwOriëntatiecursus biologische landbouw 2016

Zowel vanuit theorie als vanuit praktijkervaringen belichten we alle belangrijke thema’s en veranderingen op het bedrijf:
– Controle en regelgeving;
– Mechanisatie; bestrijding van onkruid en het voorkomen van ziekten en plagen;
– Bodem, bemesting en biodiversiteit;
– Vruchtwisseling, gewaskeuze, bouwplan en het omschakelplan;
– Inzet van arbeid
– Internationale marktontwikkeling en afzet.

Verder met biologische landbouw betekent ook producten op een andere manier verkopen en samenwerken met andere biologische bedrijven. Elke cursusdag is er daarom ook een biologische handelsbedrijf dat een kort inzicht geeft in de afzetontwikkeling van het eigen marktsegment. En naast dit netwerk, én de cursusgroep, kunt u het netwerk van BDEKO-telers verder leren kennen door in de zomer van 2018 vier zomerexcursies te bezoeken op bedrijven van BDEKO-telers.

Hieronder kunt u de informatieflyer en het aanmeldingsformulier downloaden

Flyer oriëntatiecursus omschakeling

Aanmeldingsformulier